Hlavní obsah

Mladík kopl šestiletou sestru do rozkroku a poranil jí genitálie, dostal rok vězení

Právo, pab
Aktualizováno

Dvacetiletý Petr Č. z Klatov, který loni v prosinci úmyslně kopl nevlastní sestru do rozkroku a poranil jí genitálie, byl v úterý u klatovského soudu za úmyslné ublížení na zdraví odsouzen na jeden rok do věznice s dozorem. Šestiletá dívka kvůli zranění skončila v nemocnici.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Petr Č. u soudu

Článek

„Společenskou škodlivost jednání obžalovaného zvyšuje věk poškozené a rozsah zranění, které si vyžádalo operační zákrok. Navíc mladík nepřivolal pomoc,” uvedl soudce Jaromír Veselý. Soud přihlédl i k tomu, že Petr Č. se dopustil trestného činu v době, kdy byl v podmínce za jinou trestnou činnost.

Mladík podle obžaloby sestře ublížil kvůli tomu, že zlobila. „Dívku úmyslně kopl nohou a způsobil jí tržné poranění na genitáliích. Zranění si vyžádalo operaci a pětidenní hospitalizaci v nemocnici,“ uvedla státní zástupkyně.

Útočníka policie obvinila z ublížení na zdraví. Obžalovaný vypověděl, že u matky hlídal pět sourozenců. ”Hrozně moc křičeli, prali se mezi sebou, nezvládl jsem je hlídat. Už toho bylo na mě moc, neovládl jsem se,“ uvedl před soudem mladík.

Nikomu nic neřekl

Jeho šestiletá sestra se prala s jinou dívkou.  „Když byla ke mně otočená zády, chtěl jsem ji kopnout do zadku. Najednou se otočila ke mně, v tu chvíli jsem už měl rozmáchnutou nohu a kopl ji do rozkroku,“ vypovídal mladík.

Prý ho nenapadlo, že by jí mohl něco udělat. „Sestra potom začala brečet. Odešla na záchod a řekla, že krvácí. Utřel jsem ji a dal jí jiné oblečení,“ pokračoval mladík.

Když pak přišla matka s manželem, odešel z bytu a ze strachu nikomu nic neřekl. „Nechtěl jsem jí takhle ublížit,“ dodal. Podle posudku soudního znalce způsobené zranění nebude mít pro dívku trvalé následky.

Reklama

Výběr článků

Načítám