Hlavní obsah

Mladík je podezřelý z loupeže v Brně. Měl u sebe pistoli a stříkačky

Právo, pko
Brno

Brněnští strážníci dopadli 21letého muže, který se podle záznamu bezpečnostní kamery pokusil vyloupit jednu z prodejen v centru moravské metropole. Při kontrole u něj našli injekční stříkačky a airsoftovou pistoli.

Strážníci zadrželi muže s airsoftovou pistolí (video je bez zvuku)Video: MP Brno

 
Článek

Oznámení o muži, který se pokusil vyloupit prodejnu, přijali strážníci minulý týden na Zelený čtvrtek ráno na linku 156.

„Mohl být navíc ozbrojený, a tak se do jeho hledání zapojilo několik hlídek městské policie a intenzivně křižovaly centrem Brna i jeho okolím. Další hlídka mezitím oslovila prodavačku, ujistila se, že je v pořádku, a z monitoru v prodejně si vyfotila podobiznu podezřelého zachycenou vnitřním kamerovým systémem,“ popsal případ tento týden v úterý mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

O první loupež ve Švýcarsku v době koronaviru se postaral Čech s respirátorem

Koronavirus

Mladíka se podařilo najít ještě v den loupeže. „Operační středisko městské policie souběžně předávalo zjištění i policistům a řidičům dopravního podniku. Právě fotografie z kamerového záznamu podstatně přispěla k dopadení 21letého mladíka,” upřesnil Ghanem.

Nechtěla otevřít sejf s miliony, tak ji zabili. Podezřelého vydal plzeňský soud do Španělska

Krimi

Strážníci muže poznali na rohu Masarykovy a Nádražní ulice. Nepomohlo mu ani, že se po spatření policejního auta rychle otočil zády a předstíral, že zkoumá interiér jednoho ze zaparkovaných aut. Při následné kontrole u něj našli podle Ghanema kromě injekčních stříkaček také airsoftovou zbraň.

Při čekání na příjezd státní policie byl podle mluvčího mladík stále neklidnější, strážníci ho proto spoutali. Muž je podezřelý z loupeže, za kterou hrozí až desetiletý trest vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám