Hlavní obsah

Mladík dostal za ubití známého kladivem 14 let

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostravský krajský soud v pátek uložil 14letý trest vězení Radimu Halamíčkovi, který letos v lednu kladivem ubil k smrti šestapadesátiletého přítele svého otce. Zasadil mu v pokoji jejich rodinného domku v Libhošti na Novojičínsku nejméně šestadvacet ran do hlavy.

Foto: Dan Krzywoň, ČTK

Třiadvacetiletý Radim Halamíček z Libhoště na Novojičínsku u soudu.

Článek

Napadený muž neměl šanci přežít. Za brutálním útokem byla zřejmě slovní hádka a alkohol. Oba muži totiž byli opilí.

Po svém zatčení Halamíček policistům řekl, že když se známý jeho otce u nich probudil, začal mu vyčítat kriminální minulost a to, že otci nepřispívá na chod domácnosti. Proto se naštval a zaběhl do sklepa, kde si vzal kladivo.

„Praštil jsem ho dvakrát. Myslel jsem, že bude mít otřes mozku. Po prvních dvou ranách to ale nešlo zastavit,“ konstatoval s tím, že ran mohlo být asi pět. Celkem ale soudní znalec během pitvy napočítal, že jich bylo nejméně 26.

O několik dnů později po prvním výslechu Halamíček svou výpověď změnil. Řekl, že jej otcův přítel obtěžoval a sahal na něj. Kladivo si údajně přinesl jen na obranu. Po vraždě se šel převléknout, protože oblečení měl od krve. Zašel k sousedům, kde se ke všemu přiznal. Vrátil se pak domů, vzbudil otce a zavolal policii.

Halamíčkovi hrozilo podle trestního zákonu 12 až 15 let vězení, případně výjimečný trest.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám