Hlavní obsah

Mladík demolující byt tvrdil, že má koronavirus, a plival na policisty

– Tábor
Novinky, kub

Až policejní chvaty platily na 24letého muže, který podle policistů vnikl do panelákového bytu v Táboře, kde zdemoloval vybavení. Na přivolanou hlídku útočil a tvrdil, že je nakažen koronavirem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Incident se stal minulý týden v pátek v panelovém domě na táborském Sídlišti nad Lužnicí. Mladík podle policie nejdřív rozbil u bytu dveře a uvnitř zničil vybavení. Přivolanou hlídku neposlechl a naopak na ni zaútočil.

Násilník podle mluvčího policie Miroslava Doubka vykřikoval, že je nakažen koronavirem. „Umocňoval to pliváním po zasahujících policistech. Jeho jednání zastavilo až použití zákonem stanovených donucovacích prostředků,“ sdělil v úterý mluvčí.

Policie domlouvala nudistům na Pardubicku, aby si vzali roušky

Koronavirus

Jestli měl s bytem mladík něco společného a zda byl uvnitř ještě někdo další, policie neupřesnila.

Podle policie má podezřelý na svědomí hned pět trestných činů – porušování domovní svobody, poškození cizí věci, výtržnictví, vyhrožování a šíření poplašné zprávy.

Krádež ve stavu nouze: Za konzervy a oplatky ženě hrozí osm let vězení

Krimi

„O jeho potrestání rozhodne soud. Vzhledem k vyhlášenému nouzového stavu mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ dodal mluvčí.

Podobný incident řešili o víkendu v Praze strážníci, kde opilý muž bez roušky plival u obchodního centra u Anděla okolo sebe a tvrdil, že má žloutenku. Podezřelého odvezla policie.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

V brněnské hospodě se vesele kouřilo a pilo

Někteří hospodští a jejich štamgasti stále odmítají přistoupit na vládní opatření týkající se uzavření restaurací. Naposledy si tak brněnští policisté ve...

Výběr článků

Načítám