Hlavní obsah

Mladíci vyskočili na Olomoucku z jedoucí dodávky, ta pak nabourala

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Okolnosti nevšední dopravní nehody šetří od čtvrtka policisté na Olomoucku. Za jízdy tu z dodávky vyskočila při jízdě z kopce její posádka, 26letý řidič i jeho o dva roky mladší spolujezdec. Nikým neřízené auto pak havarovalo. Právo o případu informovala v pátek policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Nikým neřízená dodávka havarovala.

Článek

K nehodě podle ní došlo kolem patnácté hodiny na silnici II/448 v katastru obce Drahanovice.

„Z prozatím přesně nezjištěných důvodů měla dvoučlenná osádka vozidla Fiat Ducato jedoucí od obce Laškov při jízdě z prudkého kopce před pravotočivou zatáčkou vyskočit z jedoucího auta na vozovku. Vozidlo pokračovalo v jízdě a narazilo do dopravní značky a následně do kamenné podstavy kůlny patřící k přilehlému pozemku,“ uvedla mluvčí.

Při kaskadérském kousku utrpěli oba muži zranění. Převezeni byli do nemocnice. Alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou. Celková hmotná škoda je předběžně odhadována na 60 tisíc korun.

„Přesné příčiny nehody a její okolnosti jsou předmětem šetření. Zkoumáme i to, proč muži za jízdy vyskočili. Jednou z možností je, že na autě byla technická závada. Vozidlo proto bylo zajištěno ke znaleckému zkoumání,“ dodala Urbánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám