Hlavní obsah

Mladíci v Brně skákali po železničních vagónech. Jednoho zasáhl elektrický proud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Popáleniny na více než polovině těla utrpěl v sobotu 25letý mladík, který se bavil s kamarádem v Brně tím, že skákal přes železniční vagóny. Zasáhl ho elektrický proud z vedení a skončil v nemocnici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladý muž spolu se svým o osm let mladším kamarádem si k podvečerní zábavě vybrali nákladové nádraží.

„Mladíci skákali po železničních vagónech. Pětadvacetiletý muž byl následně zasažen elektrickým proudem a došlo k popálení na více než polovině jeho těla,“ informovala mluvčí policie Štěpánka Komárová.

Záchranáři dobrodruha ošetřili a převezli na popáleninové centrum nemocnice v Brně. Zda sehrál v chování mužů roli alkohol, policisté zatím nevědí. Kvůli rozsahu zranění nebylo možné udělat dechovou zkoušku, a proto lékaři zraněnému odebrali krev.

„Tato pro některé adrenalinová zábava je velmi nebezpečná. Dochází při ní nejen k vážným poraněním a při zásahu elektrickým proudem k popáleninám, ale také k usmrcení,“ varovala Komárová.

K poslednímu podobnému případu vyjížděli záchranáři na Karlovarsku 21. dubna, kde tři školačky rovněž přelézaly vagóny. Dvanáctiletou dívku zasáhl elektrický výboj a sanitka ji převezla s popáleninami třetího stupně do nemocnice. Zasažena byla i její 13letá kamarádka, která utrpěla popáleniny prvního a druhého stupně. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám