Hlavní obsah

Mladíci na motorce prchali před strážníky pražským parkem i po cyklostezce

Praha

Bez helmy, bez registrační značky, zato po chodníku, cyklostezce či parkem uháněli dva mladíci na motocyklu, kteří chtěli setřást hlídku pražských strážníků. Nakonec byli řidič i jeho spolujezdec dopadeni a předáni policii. Po vyšlapané cestě parkem řidič ujížděl až 70 km/h. O případu, který se odehrál v úterý, informovala mluvčí strážníků Irena Seifertová v pátek.

BEZ KOMENTÁŘE: Pronásledování motorky pražskými strážníkyVideo: MP Praha

 
Článek

Hlasitý zvuk motorky zaznamenali strážníci z parku V Čeňku a rozhodli se situaci zkontrolovat. Z nedaleké Bryksové ulice se z cyklostezky proti nim vyřítila motorka s dvoučlennou osádkou.

„Řidič motorky poté, co zpozoroval vozidlo městské policie, ihned najel na chodník a pokračoval rychlou jízdou směrem do ulice Kapitána Stránského. Na výzvy hlídky k zastavení vozidla vůbec nereagoval a ohrožoval svou zběsilou jízdou kolemjdoucí chodce,“ popsala Seifertová.

Motorkář pak najel na frekventovanou cyklostezku, kde se pohybují kromě cyklistů také pejskaři a matky s kočárky. Jak vyplývá z videozáznamu, chvílemi jel po trávě, chvílemi po asfaltu. Strážníky se mu setřást nepodařilo, ovšem spolujezdce ano. Hned poté, co mladík z motorky sklouzl, ho zadržel jeden ze strážníků, zatímco druhý dál pronásledoval řidiče.

Bez papírů

„Ten pokračoval v 'závodu' přes cyklostezky přírodního parku Čihadla. Za přemostěním v ulici Za Rokytkou však nezvládl svůj stroj a na nezpevněném povrchu upadl. Než se stačil zvednout a znovu ujet, dostihl ho strážník,“ konstatovala Seifertová.

Dvaadvacetiletému spolujezdci byla za neuposlechnutí výzvy uložena pokuta, protože podle strážníků po sklouznutí z motorky utíkal. Osmnáctiletého řidiče, který nebyl pod vlivem alkoholu, pak strážníci předali kolegům ze státní policie. Ani jeden z mladíků neměl helmu a motorka neměla registrační značku. Řidič navíc nevlastní řidičský průkaz na motorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám