Hlavní obsah

Mladého šotouše oloupili v kupé, policie hledá podezřelé

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie pátrá po dvou mladících, kteří jsou podezřelí z okradení 15letého chlapce na hlavním nádraží. Podle jeho výpovědi ho dvojice zastrašila, až jí vydal pětistovku, kterou dostal doma na cesty, když jel fotit vlaky. Podezřelé zaznamenala bezpečnostní kamera.

Policie pátrá po dvojici podezřelé z loupežeVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal v kupé rychlíku Hradečan na hlavním nádraží již 19. října loni, podezřelé se zatím nepodařilo najít, policie proto žádá veřejnost o pomoc při pátrání.

K 15letému chlapci podle policie přistoupili dva výrostci, načež jeden z nich si všiml, že má u sebe plátek pilky. „Zeptal se ho, jestli je to mačeta a jestli si připadá jako frajer. Poškozený neodpověděl a pachatel pokračoval s tím, že má u sebe nůž,” sdělil ve středu mluvčí policie Jan Daněk.

Dva mladíci zaútočili v Brně na muže. Odvlekli ho z ulice a oloupili

Krimi

Podezřelý mladík pak za ním přišel s tím, že do něj při nastupování do vlaku strčil a on kvůli tomu ztratil peněženku, kde měl 500 korun.

„Poškozený se bál, proto vytáhl svou peněženku, kde měl pětisetkorunovou bankovku, kterou dostal od své mámy na výlet. Z peněženky si pak pachatel bankovku vzal a s druhým mužem z kupé odešli,” upřesnil mluvčí s tím, že poškozený se kvůli strachu vůbec nebránil.

V Přerově loupil dvanáctiletý chlapec

Krimi

Okradený byl podle Daňka na výletě kvůli focení veřejné dopravy, těmto fandům se lidově říká šotouši.

Policie případ vyšetřuje jako loupež, za což u soudu hrozí až 10 let vězení. „V souvislosti s případem hledáme dva muže, kteří jsou zachyceni na kamerových záznamech v metru a v obchodě, kde si koupili limonádu a rozměněnou pětisetkorunovou bankovku si rozdělili. Jestliže je poznáváte, kontaktujte linku 158,” dodal Daněk.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám