Hlavní obsah

Mladá žena vyhrožovala, že se zabije jateční pistolí. Vyjednávali s ní 32 hodin

Novinky, kor
Trutnovsko

Skoro den a půl vyjednávali policisté na Trutnovsku s mladou ženou, která vyhrožovala, že se zabije. Nebezpečí se nakonec podařilo odvrátit a dvacetiletá žena, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání, když utekla z psychiatrické léčebny, se vrátila do péče lékařů. O případu ve středu informovala mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Zadržení mladé ženy zásahovou jednotkouVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie uvedla, že k události došlo „v uplynulých dnech“, blíže to nespecifikovala.

Vše začalo, když policie v dopoledních hodinách dostala na tísňovou linku informaci od matky, že se její celostátně hledaná dcera vrátila domů.

Mladá žena se společně se svým dědečkem zabarikádovala v prvním patře jejich rodinného domu. Odmítala se vrátit do léčebny a vyhrožovala, že se zastřelí jateční pistolí.

„Žena policisty stále ujišťovala, že má zbraň přitisknutou k čelu a nebude váhat ji použít. O tom, že vše myslí vážně, se policisté přesvědčili na vlastní oči přes okno do pokoje,“ informovala mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Žena s policisty komunikovala nejprve přes okno ve dvoře, poté s nimi hovořila přes zavřené dveře. Na místo byla přivolána i její ošetřující lékařka a další policejní složky.

Měla jateční pistole i nože

Po zhruba 18 hodinách vyjednávání pokoj opustil unavený dědeček, který rezignoval a svoji vnučku přestal bránit.

Vyšetřování bylo ukončeno po 32 hodinách, kdy se na ženě začala projevovat únava. Poté byla převezena zpět do nemocničního zařízení, ze kterého dříve utekla.

„V domě policisté nalezli celkem dvě jateční pistole, které měla žena stále u sebe, a zhruba desítku velkých nožů. Zajistili i ostré sedlářské náčiní, které žena mohla použít jako zbraň proti sobě, dědečkovi i policistům,“ informovala Ježková.

Podle informací Novinek se dívka cítí být chlapcem. Její rodina to plně akceptuje a podle toho k ní i přistupuje.

Žena se již dříve dopustila protiprávního jednání násilného charakteru.

Reklama

Výběr článků

Načítám