Hlavní obsah

Mladá žena si na přepážce pošty slušně popovídala, pak ji se zbraní vyloupila

Novinky, Michaela Cmíralová
Praha

Policistům se několik měsíců nedaří zadržet asi třicetiletou ženu, která v únoru za bílého dne a před zraky spousty lidí vyloupila se zbraní poštu v Praze. Detektivové proto žádají o pomoc veřejnost.

Nebezpečná žena vyloupila poštu a je stále na svoboděVideo: Novinky

 
Článek

"Není typické, aby žena se střelnou zbraní přepadla poštu a chtěla peníze," řekl Novinkám kriminalista, který loupež ze 17. února vyšetřuje.

V ten den vstoupila do pobočky České pošty v Hábově ulici v Praze 5 asi třicetiletá žena. Zmapovala si prostor a zařadila se do fronty u jedné z přepážek. Když na ni přišla řada, nejdříve si s pracovnicí popovídala o službách České pošty a až poté na ni vytáhla zbraň. Tu měla zabalenou v igelitové tašce, i tak ale bylo jasné, že jde o pistoli. Tašku se zbraní položila na přepážku a na pracovnici začala vymáhat peníze.

Pracovnice pošty jí vydala několik tisíc korun. Lupička vzápětí pobočku velice rychle opustila, nevyvolala při tom žádný rozruch, působila naprosto nenápadně. Její počínání ale zachytily kamery umístěné v pobočce.

"Podle ženy za přepážkou mluvila žena česky bez jakýchkoli vad řeči, byla upravená a vypadala slušně," řekl kriminalista.

Žena stále uniká

Poté, co si žena lup odnesla domů, jakoby se po ní slehla zem. Policisté po ní pátrají už několik měsíců, ale stále marně. Podle všeho už svou akci znovu od té doby nezopakovala.

Pachatelkou je žena kolem třiceti let, je silnější postavy, má dlouhé černé vlasy, které při loupeži měla stažené do culíku. Má kulatý obličej a výrazné modré oči. V době přepadení na sobě měla fialovou mikinu na zip s kapucí, na které měla oblečenou tmavou vestu, dále na sobě měla modré džíny, tmavé boty a na hlavě světlou čepici s kšiltem.

Policie se obrací na svědky, kteří mají jakékoli informace o této ženě nebo ji dokonce rozpoznali,  aby volali na linku 158 nebo přímo na kriminalistické operační středisko na číslo 974852101.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám