Hlavní obsah

Mitsubishi v protisměru smetlo mazdu, ve které zemřela řidička. Šofér byl zřejmě zdrogovaný

Právo, Aleš Fuksa

Třiašedesátiletá řidička z Uherského Hradiště zemřela při vážné dopravní nehodě mezi Starým Městem a Huštěnovicemi na Slovácku. K neštěstí došlo v pátek večer.

Foto: kraje Zlínského HZS, ČTK

Mitsubishi Outlander se s mazdou srazilo v protisměru.

Článek

Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý zřejmě zdrogovaný sedmačtyřicetiletý řidič vozidla Mitsubishi Outlander z nedaleké obce.

„Předjížděl ve vysoké rychlosti kolonu vozidel jedoucích ve směru od Starého města na Otrokovice. Poté se zařadil zpět do svého jízdního pruhu, nicméně z něj záhy zase vyjel do protisměru, aby předjel další vozidlo. Tam se čelně střetl s protijedoucím osobním vozem Mazda 323, které řídila starší řidička,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Obě vozidla byla po nárazu odhozena mimo komunikaci. U tragédie asistovali i hasiči, a to s vyprošťováním řidičky a při poskytování první pomoci. „Ženu jsme museli vyprostit pomocí hydraulického zařízení,“ potvrdil mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Foto: kraje Zlínského HZS, ČTK

Zdemolovaná mazda, v níž u Huštěnovic zahynula řidička.

Řidička svým zraněním na místě podlehla, řidiče převezli záchranáři do nemocnice. Dechová zkouška u něj byla negativní, na rozdíl od zkoušky na přítomnost drog, která byla pozitivní.

„Zda a v jakém množství řidič před jízdou drogy užil, určí až lékařské vyšetření,“ poznamenala mluvčí. Škoda na obou vozidlech dosáhla předběžně dvě stě tisíc korun. Hlavní silniční tah ze Starého Města na Otrokovice byl po dobu vyšetřování dopravní nehody obousměrně uzavřen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám