Hlavní obsah

Místostarosta odsouzený za kuplířství zůstane ve funkci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOLDAVA

Jaroslav Pok zůstává místostarostou Moldavy na Teplicku. "Rozhodl jsem se, že neodstoupím," řekl. Pok kandidoval v mimořádných květnových volbách jako nestraník na kandidátce ČSSD. Sociálním demokratům se ale nelíbilo, že jim zatajil informaci o odsouzení, a tak jej krajský předseda ČSSD Petr Benda vyzval, aby odstoupil.

Článek

Místostarosta uvedl, že už má čistý trestní rejstřík. Proto nevidí důvod, proč by se měl vzdát mandátu. Podporu našel i u své koaliční kolegyně Evy Kardové ze sdružení nezávislých kandidátů Pro Moldavu. "Není to nic příjemného, ale nám to nevadí," poznamenala Kardová. Pok se podle ní podílí na práci zastupitelstva, které zatím funguje v pěti lidech. "Dva zastupitelé z opozičního sdružení nezávislých kandidátů pro rozvoj Moldavy ještě nesložili ani slib zastupitele," uvedla Kardová.

Sedmičlenné zastupitelstvo Moldavy tvoří tři nestraníci z kandidátky ČSSD, dva členové ze sdružení nezávislých kandidátů Pro Moldavu a dva členové ze sdružení kandidátů Nezávislí pro rozvoj Moldavy, z nichž jeden je bývalý starosta Miroslav Pěkný. Koalici vytvořili zastupitelé z kandidátky ČSSD a ze sdružení Pro Moldavu.

Pok vlastnil dům, který pronajímal provozovateli nevěstince. Několik prostitutek prý vypovědělo, že Pokovi odváděly část zisku. Helena Škuthanová z opozičního sdružení kandidátů Nezávislí pro rozvoj Moldavy v pondělí řekla, že s takovými lidmi za jedním stolem sedět nechce. Uvažuje proto i o tom, že se vzdá místa v obecním zastupitelstvu.

Krajský předseda ČSSD o Pokově postoji neví. Benda dosud ani neuvažoval o tom, jak postupovat v příštích volbách, aby se něco podobného nemohlo s kandidátkou ČSSD opakovat. Mimořádné volby se letos 7. května v Moldavě konaly proto, že loni na podzim klesl počet obecních zastupitelů ze sedmi na čtyři. Do obce se těsně před volbami přihlásilo 41 nových obyvatel, většina z nich do hotelu, který vlastní Pok. Soud však námitky proti neregulérnosti voleb zamítl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám