Hlavní obsah

Místo sexuálních hrátek muže pobodala, dostala pět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za pobodání Slováka Erika Smatany z roku 2002 si v úterý vyslechla Adéla Rajdlová již čtvrtý rozdílný rozsudek. Odvolací senát pražského vrchního soudu ji poslal za mříže na pět let za ublížení na zdraví. Zpřísnil tak podmíněný tříletý trest vyměřený městským soudem v listopadu 2003.

Článek

V případu soudy postupně vynesly několik trestů, jejichž škála začínala na podmínečném trestu a končila desetiletým vězením za pokus o vraždu. Do kauzy se zapojil také ministr spravedlnosti Pavel Němec, který neúspěšně podal stížnost k Ústavnímu soudu.

V minulosti se ze svého jednání zpovídal u soudu také Smatana, kterého Rajdlová nožem napadla. Ten byl obžalovaný z pokusu o znásilnění Rajdlové. Soudy jej však již dvakrát zprostily obvinění.

Konflikt mezi mladými lidmi se odehrál v červenci 2002 před jedním nočním klubem na pražském Jižním Městě. Dvojice spolu údajně vyšla před podnikem se záměrem sexuálních hrátek. Rajdlová si měla na Slováka sednout a z dosud nezjištěných příčin na něj zaútočila nožem.

Muže zasáhla několika ranami do hrudníku a břicha. Zasáhla také srdce a pořezala muže i na krku. Smatana útok přežil díky rychlému zásahu lékařů. Rajdlová tvrdila, že ji chtěl Smatana znásilnit a ona se pouze bránila. Soud se však k její verzi události nepřiklonil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám