Hlavní obsah

Místo placení vytáhl cestující na taxikáře pistoli

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Lidé na ně sice občas nadávají, práce taxikářů je však se vzrůstající agresivitou mnoha cestujících stále obtížnější. Dokazují to i víkendové případy z Brna. Chladnou hlavu a velkou odvahu měl taxikář, kterého o víkendu ohrožoval pasažér pistolí.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nepříjemný zážitek měl v brzkých ranních hodinách v sobotu řidič taxi služby, kterého ohrožoval opilý zákazník plynovou pistolí.

„Taxikář uvedl, že následně došlo na Moravském náměstí ve vozidle k potyčce, kdy mladíkovi zbraň vzal a vyhodil z okna. V Běhounské ulici vysadil i podnapilého muže a incident šel oznámit na služebnu policie. Policisté ihned vyběhli na ulici a podezřelého sedmadvacetiletého agresora zajistili. Mladý muž měl u sebe zásobník do plynové pistole a také dva zavírací nože," uvedla k případu policistka Andrea Straková.

Policisté brzy našli i vyhozenou zbraň. K uzavření celého případu policisté ovšem potřebují výpověď oznamovatele, tedy řidiče taxi služby, který na recepci nepočkal a ze služebny jednoduše odešel. Policie proto vyzývá taxikáře, aby se dostavil ještě jednou na Obvodní oddělení policie v ulici Běhounské, případně kontaktoval policii přes tísňovou linku 158.

Útočila i na policisty

Lehkou službu neměl ani taxikář, který v neděli po druhé hodině ranní vezl opilou zákaznici. Osmapadesátiletá žena cestovala do Bystrce, když ji ovšem taxikář dovezl na místo, žena vystoupila z vozu a odmítala zaplatit. Za doprovodu hysterického křiku zamířila do domu, kde u výtahu upadla na zem. Až do příjezdu policie zde seděla a vulgárně nadávala taxikáři.

Ani s hlídkou žena rozumně nekomunikovala. Hlasitě nadávala a nereagovala na výzvy policistů. Žena se nakonec pokusila odstrčit jednoho z policistů a utéct. Hlídce tedy nezbývalo než ženu spoutat a převést do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. Jízda taxíkem se ženě nyní pravděpodobně hodně prodraží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám