Hlavní obsah

Ministr odvolal ředitele, který boural a utekl

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr zemědělství Jaroslav Palas ve středu odvolal z funkce ředitele regionálního Pozemkového úřadu a Zemědělské agentury Ministerstva zemědělství v Klatovech Bohumíra Ladmana. Ten minulý týden ve čtvrtek havaroval se služebním vozem ve Velkém Boru u Horažďovic na Klatovsku. Z místa nehody utekl a podle svědků jevil známky opilosti.

Foto: Jiří Smutný
Článek

"Protože je tady závažné podezření, že vedoucí agentury řídil opilý a z místa nehody utekl, navrhl jsem ministrovi, aby jej odvolal. Což učinil z platností od čtvrtka. Vedením agentury byla pověřená dosavadní Ladmanova zástupkyně Zdeňka Hauserová," řekl Palasův náměstek Zdeněk Růžička. Právě jemu ve čtvrtek osobně Ladman celou záležitost vysvětloval.

"Řekl, že se při průjezdu zatáčky lekl projíždějícího náklaďáku, sjel mimo vozovku, kde narazil do zdi domu, od které se odrazil zpět na silnici. Tam se střetl s protijedoucím autem. Popíral, že od nehody utekl. Tvrdil mi, že kolem projížděl bývalý starosta obce se svojí paní a že když ho uviděli se zakrváceným obličejem, naložili ho do auta a odvezli domů, odkud jel s manželkou na ošetření k lékaři," reprodukoval Ladmanovu verzi Růžička.

Podle něho se Ladman nechoval tak, jak by správně měl. "Vyčetl jsem mu, že si nenechal při ošetření u lékaře vzít krev. Proto jsem reagoval tak, jak jsem reagoval," uzavřel náměstek.

Ještě v úterý mluvčí ministerstva zemědělství Martin Severa tvrdil, že Ladman zůstane ve funkci, dokud policie případ neuzavře. [celá zpráva]

Nehodu řeší jako přestupek

"Nehodu vyšetřujeme jako přestupek. U šestapadesátiletého řidiče felicie jsme nemohli provést dechovou zkoušku, protože policisté ho na místě nehody nenašli. Svědci potvrdili, že byl lehce zraněn," řekl dříve Právu Josef Švec z klatovského ředitelství policie.

Obyvatelka domu, která Ladmanovi nabízela přivolání sanitky, uvedla, že se muž motal a cítila z něj alkohol. Ženě prý sdělil, ať nikoho nevolá. Stejně hovořil i druhý řidič, do kterého Ladman naboural. Škoda na služebním vozidle činí podle odhadu policistů 60 000 korun. [celá zpráva]

Pokud by policie u Ladmana zjistila více než jednu promili alkoholu, tak by mu v kombinaci se škodou na cizím majetku hrozilo trestní stíhání. Tím, že se vyhnul zkoušce na alkohol, může být potrestán maximálně za přestupek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám