Hlavní obsah

Mimořádný případ před soudem: Muž se přiznal k vraždě, tělo chybí

Právo, Novinky, Rudolf Prchal
ÚSTÍ NAD LABEM

V úterý dopoledne stanul u ústeckého krajského soudu 29letý Petr Jaroš z Malého Března na Ústecku. Letos v únoru podle žaloby zabil v jejím bytě svou 45letou přítelkyni z Ústí nad Labem - Váňova. Ženě dal několik ran boxerem, na místě zemřela. Přestože se její tělo dosud nepodařilo najít, Jaroš se pod tíhou důkazů šel udat na policii. Hrozí mu až 15 let vězení.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Petr Jaroš, na snímku se svou obhájkyní, může odejít od soudu s patnáctiletým trestem odnětí svobody.

Článek

Jde o jeden z mimořádných případů v historii severočeské justice, kdy je souzen vrah, ale tělo oběti nebylo nalezeno. Státní zástupce si je ale jistý, že proti obžalovanému má dostatek důkazů. Jaroš v úterý přiznal, že ženu uhodil, ale prý neví nic o tom, že by ji měl zabít.

V obžalobě se uvádí, že Jaroš se pokusil v bytě zahladit stopy po vraždě. Tělo prý nejdříve schoval pod postel v bytě zavražděné, pak si půjčil automobil, kterým ho odvezl. Údajně oběť hodil do plastového kontejneru v ústecké čtvrti Krásné Březno, kde ji ukryl pod odpadky.

Útok následoval po hádce

Z bytu zavražděné ukradl notebook, mobilní telefon a porcelán, vše se pokusil prodat. V době, kdy čin, ze kterého je obžalován, měl spáchat, byl v podmínce.

Jaroš ve své výpovědi uvedl, že ženu opravdu uhodil, ale jednou, nikoli opakovaně. Prý se v jejím bytě pohádali, protože s ní nechtěl mít sex. Tvrdí, že když se chystal k odchodu, žena ho napadla, on se proti ní ohnal rukou, na které měl boxer. Údajně upadla, ale byla živá, protože mu stále nadávala.

Jaroš tvrdí, že když odcházel z domu zavražděné, potkal svého bratra. Od něho se údajně později dozvěděl, že je žena mrtvá. Bratr prý slíbil, že se o vše postará. Jaroš v úterý řekl, že v bytě byl ještě ten den večer pro bundu a počítač. Byt byl prý uklizený.

Jaroš tvrdí, že na něj policisté tlačili

Soudce Ondřej Peřich se při líčení Jaroše opakovaně ptal, proč vypovídá jinak než v přípravném řízení, kdy se policii i soudu při jednání o vazbě k činu doznal. Jaroš tvrdí, že policisté na něj tlačili a vyhrožovali mu trestem 20 let vězení.

„Řekl jsem, co chtěli,“ prohlásil obžalovaný. Nedokázal ale objasnit, proč tak vypovídal i za přítomnosti svého obhájce, se kterým se mohl poradit.

Rozsudek by měl být vynesen v závěru týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám