Hlavní obsah

Milovník skal uklouzl a zřítil se ze stěny v Jizerských horách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jizerské hory

Třiašedesátiletý lezec se v neděli zřítil ze skály v Jizerských horách. Podle záchranářů si zřejmě neuvědomil, že skála je mokrá a uklouzl. Utrpěl těžké zranění a přiletěl pro něj vrtulník.

Foto: Horská služba

Pro muže musel přiletět vrtulník

Článek

Horolezec spadl ze skály Zahradní stěna pod Ořešníkem v neděli odpoledne. Podle horské služby byl muž milovník skal a lezl spolu se dvěma kolegy, kteří přivolali pomoc.

Ze cvičné skály na Opavsku se zřítil horolezec, i když měl jištění. Na místě zemřel

Krimi

„K nehodě došlo v dost obtížném terénu a muž utrpěl pro transport nepříjemná poranění. Zjistili jsme, že má otevřenou zlomeninu pažní kosti, polámaná žebra a mnoho dalších oděrek. Zdálo se, že naštěstí nedošlo ke zranění hlavy či páteře,“ uvedl člen horské služby Tomáš Prchal.

Na pomoc vyrazila sanitka i vrtulník. Horští záchranáři lezce zafixovali do vakuové matrace a v terénním autě převezli k záchranářům. Vrtulník jej pak odvezl do nemocnice.

V Jeseníkách se ze skály zřítil horolezec, utrpěl těžké zranění zad

Krimi

Podle horské služby navštívily Jizerské hory o víkendu stovky návštěvníků včetně horolezců. „Jak lze vidět, i dostatek zkušeností neznamená automaticky stoprocentní bezpečí. V tomto případě lezec zřejmě zapomněl, že po nočním dešti je skála mokrá a uklouzl,“ konstatoval náčelník Horské služby Jizerské hory René Mašín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám