Hlavní obsah

Milenci nechtějí slézt ze skály v Adršpachu, dokud je někdo neoddá

Novinky, pno
NÁCHOD

Na pískovcovou skálu nesoucí název Milenci v Adršpašských skalách na Náchodsku vylezli v pátek kolem poledne dva mladí lidé a rozhodli se, že neslezou, dokud je někdo neoddá. Správa adršpašských skal proti nim zasahovat nebude. V Adršpachu přitom už několik hodin hustě prší a pobyt na mokrém pískovci je extrémně nebezpečnou záležitostí.

Článek

Milenci vylezli na skálu ve svatebních šatech. Do hloubky pod sebe volají, že jsou do sebe zamilovaní a pokud je někdo neoddá, tak zpět na zem neslezou.

"Určitě tam byli tak kolem poledne. Zda jsou tam ještě teď nevím," řekla Novinkám pracovnice informačního centra v Adršpachu. Pracovníci areálu proti dvojici zasahovat nebudou, mladí lidé mohou na skále zůstat i přes noc.

S největší pravděpodobností se jedná o horolezce, neboť výstup na skálu Milenci není snadný.  Milenec je nevyšší pískovcovou skálou Evropy.

Policie o dvojici toužící po spojení svých životů na netradičním místě nic neví. "Nemáme k tomu žádné informace," řekla pro Novinky mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Reklama

Výběr článků

Načítám