Hlavní obsah

Mezi obviněnými z vraždy je voják z elitní jednotky

– ŽATEC
Právo, pab

Jedním ze tří podezřelých, které policie o víkendu zatkla a obvinila z brutální vraždy 35letého německého turisty na začátku června na Karlovarsku, je podle zjištění Práva příslušník elitní jednotky Armády ČR. Čtyřiadvacetiletý muž, který prošel speciálním výcvikem, slouží u 4. brigády rychlého nasazení v Žatci.

Článek

"Že ho zadržela policie a v jaké souvislosti, jsme se dozvěděli v pondělí. Další výsledky vyšetřování nemám k dispozici," řekl Právu Petr Procházka z velitelství žatecké posádky.

Obviněný voják je společně s dalšími dvěma spolupachateli od úterý ve vyšetřovací vazbě. [celá zpráva] Všichni jsou podezřelí, že začátkem června na Karlovarsku zabili a poté oloupili německého úředníka z pojišťovny. Jeho tělo pak rozčtvrtili a v igelitových pytlích zahrabali v lese v Krásně na Sokolovsku, kde ho detektivové z útvaru pro boj s organizovaným zločinem v úterý našli. [celá zpráva]

Podle Jany Zechmeisterové z tiskové služby ministerstva obrany zůstává dotyčný voják zatím stále příslušníkem mateřského útvaru. "Do pravomocného rozhodnutí soudu je zařazen do režimu dispozice, což znamená, že nebude vykonávat běžnou pracovní náplň. Pobírat bude jen část mzdy," dodala mluvčí.

V rámci Armády ČR je zmiňovaná brigáda vybavena nejmodernější výzbrojí a technikou. Je předurčena k okamžitému plnění bojových a speciálních úkolů při vojenském i nevojenském ohrožení republiky, jakož i částí sil k použití mimo její území v rámci operací NATO a mírových sil OSN.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám