Hlavní obsah

Metanol má už 29. oběť, zemřel starší muž z Opavska

Právo, ČTK, tom, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Šedesátiletý muž, který byl po otravě metylalkoholem v péči Slezské nemocnice v Opavě, v pátek ráno zemřel. Uvedl to mluvčí zdravotnického zařízení Daniel Svoboda. Je už osmnáctou obětí jedovatého alkoholu v Moravskoslezském kraji, v celém Česku po otravě metylalkoholem zemřelo 29 lidí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Muž z Opavska byl přivezen do nemocnice ve velmi vážném stavu přibližně 15 minut po půlnoci,“ řekl ve čtvrtek Právu mluvčí nemocnice Daniel Svoboda.

Policisté následně objevili i muže, který s šedesátiletým pacientem alkohol popíjel. „Také u něj byla potvrzena intoxikace metylalkoholem. Policisté na muže apelovali, aby se i on podrobil lékařskému vyšetření, muž totiž nepociťoval zdravotní obtíže,“ popsala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Poté, co byla otrava potvrzena, byl muž hospitalizován v nemocnici. Není v ohrožení života. „Pacient je stabilizovaný a zůstává na jednotce intenzivní péče interního oddělení, nicméně je zřejmě mimo ohrožení života. Je napojený na umělou ledvinu, s okolím komunikuje,“ popsal Právu Svoboda. A dodal, že starší z mužů se v pátek podrobí dalším vyšetřením a po nich se lékaři rozhodnou, jak bude jeho léčba pokračovat.

V souvislosti s kauzou Methyl provedli kriminalisté v Moravskoslezském kraji dosud 80 domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor. „Narůstá množství zajištěných věcí důležitých pro trestní řízení, expertíz i výslechů. Sdělení obvinění v souvislosti s kauzou Methyl si vyslechlo v kraji již 27 osob,“ doplnila policejní mluvčí.

Podle ní si sdělení obvinění vyslechlo v kraji již 27 osob. Celkový počet intoxikovaných osob v Moravskoslezském kraji je nyní 33.

Reklama

Výběr článků

Načítám