Hlavní obsah

Metalisty na festivalu Brutal Assault okrádají zloději ve spánku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Téměř třicet tisíc fanoušků tvrdé muziky zavítalo do bývalého pevnostního města Josefov na Královéhradecku, kde se koná další ročník festivalu Brutal Assault. Bohužel spolu s nimi se tu vyrojili i zloději. Ti navíc přišli i s částečně inovovanou taktikou, jak lehce přijít k cennostem. Jimi způsobená škoda zatím dosahuje výše 92 tisíc korun.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Některé stany ve stanovém městečku na Rolavě jsou po noční bouřce očividně poškozené.

Článek

V noci okrádají spící ve stanech tak, že vlezou do stanu, otevřením zipu nebo naříznutím díry, a seberou spícím jejich svlečené svršky. Své kalhoty pak někdo našel ve ztrátách a nálezech, jiný zase o několik metrů dál za stanem.

„Z kapes jim vybrali peněženky, mobilní telefony, fotoaparáty. Ti šťastnější našli i odhozenou prázdnou peněženku s doklady, ostatní si k finanční ztrátě museli připočítat i patálie s vystavením nových,“ uvedla mluvčí police Náchod Eva Prachařová. A dodala, že zloději se nijak nezaměřovali na státní příslušnost metalistů. Okradenými byli Češi, Poláci, Maďaři, Italové a Chorvaté.

„Je však možné konstatovat, že při počtu okolo 30 tisíc návštěvníků, je dvacítka nahlášených krádeží jen minimální potíží dosavadního průběhu festivalu. Policisté nemuseli ani zasahovat při řešení závažných problémů ve veřejném pořádku, drobnější incidenty vyřešili v přestupkovém řízení. Několikrát asistovali záchranářům při ošetření a transportu zraněných návštěvníků,“ ujistila Prachařová.

Záchranáři ošetřili šest metalistů

Záchranáři zasahovali celkem šestkrát. „První zranění vyžadující zásah záchranné služby utrpěl šestatřicetiletý Čech po napadení krátce před půl desátou večer. Za hodinu poté jako přes kopírák byl napaden pětatřicetiletý muž,“ prozradil mluvčí záchranky Tomáš Ježek.

„Naposledy vyjížděli záchranáři před pátou hodinou pomoci do hotelu v Hradci Králové. Třicetiletý anglicky hovořící Ukrajinec se chystal k odpočinku a při pádu se poranil o hotelové příslušenství. Musel být dopraven na chirurgii,“ dodal Ježek.

Reklama

Výběr článků

Načítám