Hlavní obsah

Matku, která pobodala své děti, policie zatím neobvinila

Právo, plk
Bruntál

Kriminalisté i nadále prověřují veškeré souvislosti týkající se případu pokusu dvojnásobné vraždy, kterého se měla v noci z neděle na pondělí dopustit pětatřicetiletá žena z Bruntálska. Ta bodnořezným nástrojem, pravděpodobně nožem, zaútočila na své dvě děti, sedmiletého syna a o rok starší dceru.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle krajské policejní mluvčí Soni Štětínské pracují vyšetřovatelé i s informacemi od svědků. „Žena obviněna dosud není, protože by měla být na základě aktuálního psychického stavu převezena na speciální pracoviště, kde bude podrobena vyšetření,“ objasnila mluvčí s tím, že policisté si vyžádají předběžnou lékařskou zprávu z oboru psychiatrie.

„Až poté bude rozhodnuto o dalším postupu z hlediska úkonů trestního řízení,“ uvedla Štětínská.

K tragédii došlo v Břidličné. Policisté i záchranáři se o pobodaných dětech dozvěděli po 2. hodině v noci. Po útoku na děti se matka měla pokusit spáchat sebevraždu. Zatímco žena zůstala v hospitalizaci lékařů chirurgického oddělení nemocnice v Krnově, obě děti byly ve velmi vážném stavu v pondělí letecky přepraveny do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

„Obě jsou v umělém spánku, na další prognózy si musíme počkat,“ sdělil v pondělí odpoledne mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám