Hlavní obsah

Matka týrala půlroční dceru a poškodila jí mozek, odsedí si 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Za trvalé poškození mozku své půlroční dcery si má matka odpykat deset let vězení, dítěti má navíc zaplatit odškodné čtyři milióny korun. V úterý o tom rozhodl pražský městský soud, verdikt není pravomocný. Holčičce po úderech do hlavy odumřela část mozkové tkáně. Žena už v minulosti dostala podmíněný trest za to, že úmyslně zranila svoji starší dcerku.

Článek

Čtyřiatřicetiletá matka zranila své druhorozené dítě letos v dubnu v bytě v pražských Stodůlkách, kam se s ním odstěhovala od manžela. Údery rukou do hlavy a obličeje dcerce způsobila krvácení do mozku. Záchranáře přivolal až později otec holčičky, když mu ji žena předala k hlídání nereagující a nehybnou.

Dítě nezemřelo jen díky odborné péči lékařů z motolské nemocnice. Následky úrazu si ponese do konce života. V současné době téměř nevidí, má potíže s motorikou a epileptické záchvaty. Čeká jej ještě řada operací.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Žena už dříve zranila svou prvorozenou dceru – rozlámala jí pánev. Soudy tehdy matce za ublížení na zdraví uložily ambulantní psychiatrické léčení a podmíněný půlroční trest s dvouletou zkušební dobou, v níž se žena osvědčila. Soud tak nyní k tomuto odsouzení nemohl přihlížet. Podle pozdější výpovědi dívky ji však matka týrala i poté – bila ji prý koženým řemenem, mlátila jí hlavou o zeď a nadávala jí. Často prý bývala pod vlivem alkoholu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám