Hlavní obsah

Matka tříletého dítěte loupila, manžel o ničem nevěděl

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Finanční problémy dohnaly podle policie 33letou ženu z Ostravy-Poruby k tomu, že se spolu s kamarádem rozhodla přepadnout několik ostravských barů a heren. Matka tříletého děvčátka, která je zaměstnaná jako prodavačka, skončila v těchto dnech ve vazbě i se svým komplicem. Její šokovaný manžel se o počínání své ženy dozvěděl od policie.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

O případu série loupeží, při kterých maskovaní pachatelé použili maketu pistole, informovala v úterý mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

„Žena se k loupežím údajně rozhodla poté, co se její rodina dostala do finančních potíží a nebyla schopna splácet množství různých půjček. S dalším obviněným se znala od doby, kdy chodili na základní školu. Její komplic používal v průběhu loupeží synovu dětskou pistolku na kuličky,“ uvedla Holčáková.

Potvrdila, že manžel o jednání své ženy s největší pravděpodobností skutečně nevěděl. Pachatelé si podle ní tipovali objekty většinou předem. „Zásadní pro ně byl fakt, aby se obětí stala žena, tedy někdo slabší. Před loupeží se měli převléci do jiného ošacení, žena použila i paruku,“ řekla mluvčí.

Vybírali si herny

Zatímco muž toho má podle policie na krku více, žena se k němu poprvé přidala loni 19. prosince. Oba si nasadili na hlavu kukly a vešli do herny v Ostravě-Porubě. „Muž mířil na zaměstnankyni herny střelnou zbraní, přinutil ji lehnout si na zem a vydat klíče od herny a hracích automatů. Pachatelka hernu uzamkla, poškozené ženě pachatelé svázali ruce za zády a nechali ji ležet na podlaze,“ popsala mluvčí jedno ze tří přepadení, na nichž se žena podílela.

Škoda byla v tomto případě vyčíslena na 47 tisíc korun, v další herně v Ostravě-Hrabůvce pak podobným způsobem způsobili škodu za 30 tisíc korun.

Policisté je zatýkali pomocí hmatů i pod hrozbou střelby

„Při zadržení podezřelých policisté použili donucovacích prostředků – hmatů, chvatů sebeobrany, hrozby namířenou střelnou zbraní a pout. Ve vozidle policisté nalezli věrohodnou maketu střelné zbraně, náhradní registrační značky, kukly, teleskopický obušek, slzotvorný prostředek,“ dodala Holčáková.

Zatímco žena je nyní ve vazbě, její komplic byl eskortován do výkonu trestu, protože byl už v minulosti odsouzen. Ve vazbě skončil i muž, který dvojici k provozovnám vozil autem.

Reklama

Výběr článků

Načítám