Hlavní obsah

Matka praštila s roční dcerou o stůl, dítě skončilo s prasklou lebkou v nemocnici

Právo, pab
Plzeň

S prasklou lebkou skončila v minulých dnech v nemocnici ani ne roční dívka. Zranění dítěti podle policie způsobila jeho matka, která s ním údajně udeřila o stůl. Jak se ukázalo, 21letá žena svojí dceři ubližovala v minulosti vícekrát. „Policie ji nyní obvinila z týrání svěřené osoby, za což jí hrozí až osm let vězení,“ sdělila Právu plzeňská krajská policejní mluvčí Hana Rubášová.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Zdravotní stav děvčete je podle informací Práva velmi vážný. Zranění hlavy způsobilo ochrnutí části těla. Lékaři hovoří o doživotních následcích.

„Mladá matka se svým nezletilým dítětem nejméně v jednom případě silně třásla a pak s ním udeřila o tvrdou podložku. Způsobila mu tím taková zranění, že bylo v bezprostředním ohrožení života,“ popsala Rubášová.

Obviněná žena byla v kontaktu s dcerou i přes soudní zákaz. Dívka byla už dříve svěřena do pěstounské péče k příbuzným, konkrétně k babičce z otcovy strany.

„Tato 61letá žena ale i přes soudní zákaz dítě několikrát nechala jeho matce,“ řekla Rubášová s tím, že pěstounku policie trestně stíhá za přečin opuštění dítěte nebo svěřené osoby.

Reklama

Výběr článků

Načítám