Hlavní obsah

Matka popíjela v baru, dcera se mezitím potulovala nočními ulicemi

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Dvakrát za jediný večer řešili policisté z Veselí nad Moravou na Hodonínsku nezodpovědnou matku, která se místo péče o nezletilou dceru věnovala zábavě v baru. Policie už zahájila vyšetřování ženy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Policisté v minulém týdnu řešili v jeden večer hned dva případy, kdy třiatřicetiletá žena svoji dceru opustila a nechala ji buď hlídat nezodpovědné kamarádce, nebo dceru ponechala v nočních hodinách na ulici a odešla se bavit do baru. V obou případech holčičku našli v ulicích města náhodní kolemjdoucí a vyrozuměli policisty,“ informoval v pondělí mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Kojenec skončil v nemocnici v Plzni s těžkým zraněním, policie obvinila matku

Krimi

Když policisté poprvé našli matku a předali jí dítě, předpokládali, že záležitost skončila a žena se postará, aby její dítě nemuselo trávit čas ve večerních ulicích. Za nějaký čas se ukázalo, že předpoklad byl mylný. Policejní hlídka znovu vyjížděla k opuštěnému dítěti v ulicích.

Pád 10leté dívky z okna paneláku v Plzni zavinila matka

Krimi

„Ve spolupráci s pracovníky odboru sociálněprávní ochrany dítěte policisté předali holčičku rodičům matky, kteří se o ni po zbytek noci postarali. Matka, která se při projednávání svého pochybení na výzvu policistů odmítla podrobit dechové zkoušce i testu na drogy, tedy závažným způsobem porušila svoji povinnost pečovat o svoji nezletilou dceru, která jí vyplývá z rodičovské zodpovědnosti,“ dodal mluvčí.

Žena může skončit před soudem. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám