Hlavní obsah

Matka nechala novorozence zemřít, pak tělíčko uložila do krabice na balkóně

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otřesný případ vraždy kojence vyšetřují kriminalisté z Chrudimi. Měla se jí dopustit jeho matka. Žena skončila ve vazbě a policisté prověřují, zda se podobným způsobem nezbavila již dříve dalšího dítěte.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

„Matka, 29letá žena, měla po předchozím utajování a skrývání těhotenství před svým okolím dítě porodit bez účasti jiné osoby v únoru letošního roku jako živého, donošeného a životaschopného novorozence. Dítě pak údajně zanechala bez další pomoci tak, že v krátké době zemřelo,” řekla Právu mluvčí pardubické policie Jana Drtinová.

„Poté jeho tělo měla po nějakou dobu schovávat v papírové krabici s oblečením na otevřeném balkónu ve svém bydlišti a následně jej ukrýt v igelitové tašce do propusti mostku pod příjezdovou komunikací v jedné obci na Chrudimsku, kde bylo policií také nalezeno,“ doplnila mluvčí.

Hrozí jí i výjimečný trest

„Matka dítěte byla obviněna pro zvlášť závažný zločin vraždy dítěte mladšího patnácti let, ke svému jednání se částečně doznala. Soudci Okresního soudu v Hradci Králové byl podán podnět na její vzetí do vazby, který byl v pátek akceptován,“ dodala policejní mluvčí.

Dozorující státní zástupce nepovolil, aby byly poskytnuty další informace o tomto případu. Policie totiž nevylučuje možnost, že se žena v nedávné minulosti zbavila dalšího dítěte podobným způsobem.

Obviněná je matkou tří žijících dětí, které má v péči. V případě prokázání viny je žena ohrožena trestní sazbou od 15 do 20 let, případně trestem výjimečným.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám