Hlavní obsah

Matka nechala dcerku přežívat v kotelně, hrozí jí až pět let vězení

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik měsíců musela strávit v kotelně rodinného domu sedmiletá holčička z vesnice na Domažlicku. Matka, která v domku bydlela bez partnera a podle všeho se živí prostitucí, ji tam nechávala prakticky denně od 30. března až do 22. července letošního roku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Někdy na několik hodin, občas i přes noc,“ řekla Právu policejní mluvčí Dagmar Brožová. O dívku se v kotelně staral muž z obce, kterého tam žena nechávala přespávat. „Byla zcela odkázána na jeho pomoc. Hladem ani fyzickým násilím ale netrpěla,“ uvedla Brožová.

Dítě již bylo díky předběžnému opatření soudu svěřeno do péče prarodičů, kteří bydlí v jiném okrese. V současné době chodí holčička do první třídy. Její sedmadvacetileté mámě naopak hrozí až pětiletý kriminál za trestný čin ohrožování výchovy dítěte.

„Nevykonávala nad ním dohled odpovídající stupni jeho vývoje tak, aby nebyla dotčena jeho důstojnost a ohroženo jeho zdraví, tělesný, citový, rozumový i mravní vývoj, a to včetně hygienických návyků,“ konstatovala Brožová. Žena byla navíc za stejný delikt už v podmínce – u Okresního soudu v Tachově vyfasovala osm měsíců se zkušební dobou na dva roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám