Hlavní obsah

Matka holčičky zahozené do sněhu je podezřelá z pokusu o vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Zdravotní stav novorozené holčičky, kterou našel v pátek ve sněhu v Příbrami kolemjdoucí muž, je dobrý, řekl v sobotu ředitel příbramské nemocnice Stanislav Holobrada. Podle středočeské policejní mluvčí Soni Budské se matku dítěte zatím vypátrat nepodařilo. Případ policie vyšetřuje jako pokus o vraždu. Původně hrozila rodičce za trestný čin opuštění dítěte nižší trestní sazba.

Článek

Holčička, které dal personál nemocnice jméno Andělka, ležela v chumelenici na sněhu u garáží jen v lehkých hadřících a košilce. Byla při vědomí, ale silně podchlazená. Záchranáři ji převezli na novorozenecké oddělení příbramské nemocnice.

Dítě váží 2,8 kilogramu a měří 47 centimetrů. Podle lékařů nebylo starší než 24 hodin.

Podobný případ se šťastným koncem se stal loni v Praze. Na Karlově náměstí tam našla pracovnice úklidové služby podchlazenou holčičku. Dítě někdo odložil u kostela svatého Ignáce na rohu Karlova náměstí a Ječné ulice. Bylo zabaleno v mokrém zakrváceném ručníku a v igelitové tašce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám