Hlavní obsah

Maskovaný vrah ubil klackem správce domu

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Klackem, podobným noze od stolu, ubil v pondělí ráno dosud neznámý kuklou maskovaný pachatel 50 letého Zdeňka G. v garáži rekonstruovaného domu mezi Otovicemi a Sadovem u Karlových Varů.

Článek

Pachatel, kterého hledá policie s termovizí vrtulníkem, před útěkem z místa činu napadl stejnou zbraní rovněž 56letého majitele domu a majitele stavební firmy Miroslava F. z Ostrova, který po asi čtvrt hodinu trvající rvačce s vrahem utrpěl pouze otevřenou tržnou ránu na hlavě. Právu celý incident popsal bratr napadeného Zdeněk F.

"Asi ve čtvrt na devět přiběhl do mé kanceláře bratr. Tekla mu krev z hlavy," uvedl pro Právo Zdeněk F. "Brácha popisoval, že ho v garáži sousedního domu, který teď rekonstruujeme, napadl s kuklou na hlavě maskovaný muž s holí v ruce. V garáži ležel na podlaze náš správce s rozmláceným obličejem a svázanýma rukama izolačkou. Vrah číhal na bratra za rohem, ale brácha jej naštěstí okamžik před úderem uviděl, takže před ránou dřevěnou tyčí, která se prý podobala noze od stolu, stačil trochu uhnout. Jinak by už asi bylo i po něm," prozradil bratr napadeného. "Ránu jsem mu v kanclu obvázal a zavolal policii," dodal. "Ještě tu jsou na podlaze kapky krve," ukazoval na lino kanceláře.

"S vrahem, který na něj mluvil česky, se pral prý asi patáct minut. Křičel o pomoc, ale já jsem ho neslyšel, přestože to není z domu ani padesát metrů do kanceláře," kroutil hlavou zdrcený bratr. "Vůbec nechápeme, jaký byl motiv vraha. Brácha se ho ptal při rvačce, proč to udělal, a on mu jen řekl, že měl hlad. Musí to být nějaký fanatik," dodal s tím, že bratr ani obět vraha neměli žádné nepřátele. "Nesvěřil se mi, že by mu někdo v poslední době vyhrožoval. Jestli dal někomu ze zaměstnanců nižší prémie, tak to přeci nemůže být důvod k vraždě," přemýšlel. "Zavražděný u nás dělal takového správce a údržbáře. Pořád pracoval, neublížil by kuřeti. Opravdu hodný člověk. Zůstává nad tím rozum stát," doplnil. "V objektu byla jen stará televize, která nemá žádnou cenu," dodal.

"Policisté nasadili na stopu vraha nejdříve psy, ale ti ztratili stopu u hlavní silnice za domem. Prý tam byla viděná modrá dodávka. Jestli s ní ujel, tak ho jen těžko najdou," pokračoval bratr napadeného. "Pak nasadili vrtulník s termovizí. Vrah se může ukrývat někde v lese. Byl prý také od krve, tak se mohl někde u potůčku v lese umýt a pak schovat do některé z rekreačních chatek, kterých je tu dokola hromady," dodal s tím, že bratr byl s ránou na pravé straně hlavy ošetřen na chirurgii karlovarské nemocnice, kde mu ránu zašili.

"S tržnou ránou na hlavě jsme přepadeného odvezli na chirurgickou ambulanci karlovarské nemocnice," potvrdil mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta. "Druhý z mužů byl už po našem příjezdu mrtvý. Zřejmě byl utlučen holí k smrti," dodal. Plzeňští kriminalisté zatím případ šetří a nevydává žádné informace. Na místo už také dorazil soudní lékař.

Reklama

Výběr článků

Načítám