Hlavní obsah

Marihuanový dort přiotrávil 12 lidí, záchranka měla manévry

Novinky, Petr Nový
Praha

Nepříjemný zážitek bude mít na společnou konzumaci z noci na neděli skupinka lidí, která posléze skončila v péči lékařů dvou pražských nemocnic. Podle záchranářů byla důvodem jejich zdravotních problémů otrava marihuanou. Zdravotníci hovoří celkem o dvanácti lidech, policisté mají zprávy o zdravotních komplikacích u 11 osob. Na pomoc jim vyjelo celkem šest zdravotnických posádek.

Článek

Podle zasahujících záchranářů a lékaře byli lidé intoxikováni marihuanou. Všichni trpěli lehkou otravou a nevolností. Jednalo se o čtyři dospělé muže, ostatní byli mladiství, jedna dívka dokonce nezletilá.

"Mládež se přiotrávila po požití dortu v jedné z pražských restaurací. Jedna z dívek pořádala oslavu a objednala si od známého dort. Ten obsahoval marihuanu. Muže, který dort dodal, policisté zadrželi, vyslechli a prozatím propustili,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Podle ní zatím ze zajištěných důkazů a informací nelze konkrétní osobu obvinit. "V dalších dnech budou probíhat výslechy účastníků oslavy,“ doplnila Zoulová. Policisté se o případu dozvěděli od záchranné služby.

"Devět osob jsme převezli do motolské nemocnice, z toho nejmladší dívku na dětský příjem. Ostatní skončili na interním oddělení nemocnice na Františku,“ řekla Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Na místě zasahovalo větší množství sanitek. "Celkem jsme nasadili šest posádek,“ doplnila Ernestová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám