Hlavní obsah

Manželku závislou na alkoholu ubil židlí a kladivem, odsedí si osm let

Hradec Králové

Na osm let do vězení poslal v pondělí Krajský soud v Hradci Králové třiapadesátiletého Karla Peka obžalovaného z vraždy manželky v České Třebové. Pek, který ženu podle spisu v potyčce opakovaně uhodil různými předměty, u soudu tvrdil, že ženu nechtěl zabít. Soud Peka potrestal za těžké ublížení na zdraví, informovala Iva Matušková z hradeckého krajského soudu. Verdikt není pravomocný.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Karel Pek u jednoho z minulých soudních jednání.

Článek

Pek ženu, která byla závislá na alkoholu, podle obžaloby napadl letos v květnu po vzájemné hádce. Rozbil o ni dřevěnou židli, uhodil ji dvířky od koupelnové skříňky a následně ji bil například kladivem či gumovou paličkou.

Pek po incidentu ženu nechal ležet na podlaze v kuchyni, zemřela v důsledku úrazového a krvácivého šoku. Pek po probuzení přivolal záchrannou službu, jeho manželka však už byla mrtvá.

Obhájce obžalovaného v pondělí soudu v závěrečné řeči řekl, že není možné skutek posuzovat jako vraždu, ale ublížení na zdraví z omluvitelné pohnutky. Pek podle obhájce nechtěl ženu zabít.

"Svého činu hluboce lituji, měli jsme se s manželkou rádi, neudělal jsem to schválně," prohlásil Pek v závěrečné řeči.

Podle vyslechnutých znalkyň Pek svou ženu miloval, jako věřící nechtěl rozpad rodiny a snažil se ji opakovaně pomoci s její závislostí na alkoholu. "Soužití s osobou dlouhodobě závislou na alkoholu či drogách je zdrojem nesmírného utrpení, je to neštěstí," řekla znalkyně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám