Hlavní obsah

Manželé se přiotrávili plynem, dcera si myslela, že jim někdo ublížil

Právo, pab

Otce našla ležet na zemi s krvavým zraněním, matku nemohla probudit. Šestnáctiletá dívka tak okamžitě zavolala na tísňovou linku v obavě, že rodičům někdo mohl ublížit. Když záchranáři v noci na neděli přijeli do rodinného domku v Druztové na Plzeňsku zjistili, že oba dospělí členové rodiny se přiotrávili unikajícím oxidem uhelnatým.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Z místa jsme transportovali 44letého muže a o dva roky mladší ženu na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,” uvedl mluvčí krajské záchranky Martin Brejcha. Podle informací Práva by měli být mimo ohrožení života.

Žena upadla do bezvědomí pravděpodobně ve spánku, muž se zřejmě probral, ale poté  zkolaboval a způsobil si zranění. Jak spadl, ránu slyšela dcera a šla se podívat z pokoje ven, co se děje. Otce našla v krvi a matku nemohla vzbudit.

„Když policisté vstoupili do domu, ucítili na chodbě plyn. Na místě byla 16letá oznamovatelka a dále muž, který nedokázal komunikovat a žena v bezvědomí. Společně se záchranáři vynesli osoby z domu pryč, kde jim poskytli první pomoc,“  uvedla policistka Markéta Fialová.

Podle ní vše zatím nasvědčuje tomu, že v domě došlo v důsledku špatného spalování plynového kotte k úniku oxidu uhelnatého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám