Hlavní obsah

Manévry v Liberci: Policisté se samopaly i podezřelá dodávka

Právo, mip
Liberec

Každý, kdo v pátek dopoledne i po poledni procházel po Dopravní ulici v Liberci - Vratislavicích, se nevyhnul rychlému policejnímu výslechu. Uniformovaní policisté totiž zastavovali všechny kolemjdoucí v blízkosti prodejny potravin, kde neznámí pachatelé v pátek ráno zabili vietnamskou prodavačku a jejího muže vážně zranili.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo vraždy prodavačky v LiberciVideo: Michael Polák, Právo

 
Článek

Výslechu se nevyhnuli ani dva malí kluci, kteří okolo prodejny v pátek před polednem procházeli. „Jdeme ze školy, my jsme tady nebyli,“ odpovídali kluci na otázky policisty. „A ráno jste tudy šli? A v kolik?“ vyptával se policista dál. „Ráno nás vezla mamka autem,“ dostal odpověď.

Foto: Michael Polák, Právo

V prodejně zemřela žena.

Před prodejnou, kde se vraždilo, se po pátečním poledni také sešla skupina kriminalistů v civilu. V hloučku se dlouho domlouvali a pak se rozešli. Někteří zůstali na místě a pomáhali uniformovaným policistům vyslýchat kolemjdoucí.

Zhruba ve 12.45 hodin se stala zajímavá událost. Za dvěma muži, kteří se pohybovali asi 300 metrů od místa činu, se policista a kriminalista v civilu rozeběhli, dohnali je a vyslýchali. Na místo, kde je dostihli, dorazili i další policisté a přijelo i policejní auto. Podle všeho si ale policisté pouze nechtěli nechat utéct svědky, kteří mohli něco vidět.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V prodejně potravin v Liberci neznámý pachatel pobodal dvě osoby, žena na následky zranění zemřela.

Policisté se samopaly

Jeden z kolemjdoucích policisty ještě předtím přišel také upozornit na podivné chování posádky bílého pickupu. „Agresivní jízdou ve směru z Vratislavic ohrožovali jiné řidiče. Zahlédl jsem je, ještě než se rozjeli, jeden seděl v autě a druhý se do něj chystal nastoupit. Byl mladý a měl na hlavě kapuci,“ vylíčil muž i novinářům.

Foto: Michael Polák, Právo

Přepadená prodejna potravin

V okolí Vratislavic se pohybují desítky policistů. Ve směru do centra Liberce prohledávají i parkoviště nebo průmyslové či firemní areály. „V pohotovosti jsou i speciální hlídky se samopaly i psovodi,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková s tím, že tito policisté pracují v širším regionu a prohledávají i ubytovny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V prodejně potravin v Liberci neznámý pachatel pobodal dvě osoby, žena na následky zranění zemřela.

Podle ní policisté v souvislosti s vraždou pátrají po dvou mužích. Jeden z nich měl mít na sobě maskáčové kalhoty a tmavou bundu s černou kapucí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám