Hlavní obsah

Mám zbraně a dynamit, vyhrožoval muž v rakouské bance. Podle policie může jít o Čecha

Rakouská policie pátrá po lupiči, který na konci června přepadl banku ve městě Laa an der Thaya poblíž českých hranic. Pokladní vyhrožoval zřejmě maketou dynamitu a pak i s penězi utekl. Policisté se domnívají, že podezřelý může být Čech.

BEZ KOMENTÁŘE: Loupež v Rakousku

 
Článek

Přepadení se odehrálo 26. června kolem poledne. Lupič nemluvil a pouze dal za sklo papír s nápisem „Überfall, habe Waffen und Dynamit, alles Geld” (Přepadení, mám zbraně a dynamit. Všechny peníze!).

Ozbrojený muž přepadl lékárnu v Praze, policie dopadla podezřelého

Krimi

„Pokladní banky v obavě, že muž opravdu zaútočí, mu vydala pětimístnou finanční hotovost. Lupič požadoval peníze na vzdálené přepážce, takže ani spolupracovníci si zprvu ničeho podezřelého nevšimli,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Podle Rakušanů by lupič mohl být Čech nebo mít vztah k ČR. Detektivové zajistili jeho DNA. Zároveň byla vypsána odměna 1000 eur (asi 27 tisíc korun) za informaci vedoucí k jeho dopadení.

Lupič zadržen krátce po přepadení benzinky

Krimi

Policie podezřelého popsala jako asi 40letého muže, který je přibližně 175 centimetrů vysoký, měl na sobě tmavou bundu s kapucí, tmavé kalhoty a tmavé boty. Na hlavě kšiltovku, na očích černé brýle a na rukou tmavé rukavice.

Informace o podezřelém přijme linka 158.

Foto: Policie ČR

BEZ KOMENTÁŘE: Loupež v Rakousku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám