Hlavní obsah

Málem umlátil pracovníka kovošrotu tyčí, dostal 13 let vězení

– Olomouc
Právo, Petr Marek

Třináctiletý trest potvrdil ve středu Vrchní soud v Olomouci Lubomíru Sochorovi (38), který byl odsouzen za to, že před dvěma lety málem umlátil železnou tyčí zaměstnance (61) jednoho z brněnských kovošrotů. Muži, který se proti původnímu verdiktu Krajského soudu v Brně z letošního 19. dubna odvolal, hrozilo až 18 roků za mřížemi. Vinu nikdy nepřiznal. Hájil se tím, že v době útoku byl doma a nemá s ním nic společného.

Obžalovaný u souduVideo: Petr Marek, Právo

 
Článek

Vrchní soud však stejně jako dříve krajský jeho argumenty neakceptoval, ač se musel spolehnout jen na nepřímé důkazy. Agresora si totiž nepamatoval ani sám poškozený. Za pachatele ho ale označila žena z nedaleké ubytovny, která chvíli před útokem přinesla do kovošrotu peníze za nájem, Sochora bezpečně poznala při rekognici.

„Odvolání bylo zamítnuto jako nedůvodné. Důkazy tvoří ucelený řetězec a obžalovaného jednoznačně usvědčují. Trest je vzhledem ke všem okolnostem případu přiměřený,“ vysvětlil Právu mluvčí vrchního soudu Stanislav Cik.

Proražená lebka

Brutální útok se odehrál krátce poté, co obžalovaný, který má na svém kontě už 26 trestů, přišel do provozovny. Když pracovník výkupu kovů vážil několik málo kousků, které s sebou přinesl, Sochor jej napadl tyčí a doslova mu rozmlátil hlavu.

Napadený schytal nejméně osm ran do hlavy, po kterých zůstal v tratolišti krve s proraženou lebkou, rozbitým obličejem a přeraženou čelistí. Přežil jen díky velkému štěstí. Podle znalců pouze shodou náhod neutrpěl zranění mozku. „Z pohledu mé praxe se jedná o raritu,“ konstatoval u krajského soudu znalec Michal Zelený na adresu napadeného, který přežil bez vážnějších následků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám