Hlavní obsah

Majitelka Harmonie byla u výslechu

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Opavští kriminalisté už vyslechli majitelku cestovní kanceláře Harmonie Medical Hanu Vítečkovou. Firma v polovině července nechala v Chorvatsku asi tři stovky klientů bez zaplaceného ubytování, z velké části šlo o vážně nemocné lidi. S jejich dopravou zpět musely pomoci jiné cestovky a konzulát.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Podle mluvčího opavského policejního ředitelství Reného Černohorského podnikatelka z Háje ve Slezsku popírá, že by se dopustila trestného jednání.

"Policejní rada, který případ vyšetřuje, už má na stole 96 trestních oznámení na její osobu. Oznámení jsme obdrželi prakticky ze všech regionů České republiky," řekl Právu Černohorský.

Majitelka tvrdí, že klienti své peníze dostanou

Majitelka cestovní kanceláře Hana Vítečková se o dalším osudu své cestovky odmítá s novináři bavit. Pouze ujistila, že zklamaní klienti peníze dostanou zpět. Kdy se tak stane, už ale neřekla.

Mluvčí policie dnes řekl, že zatím nelze hovořit o spáchání konkrétního trestného činu ze strany majitelky cestovky. "Údaje, které podnikatelka policii poskytla, se nyní prověřují. Policie v této věci osloví několik institucí," dodal Černohorský.

Vzhledem k tomu, že klientů byly zhruba tři stovky, opavští kriminalisté očekávají, že další trestní oznámení budou docházet.

Reklama

Související články

Klienti CK Harmonie čekají na návrat domů

Oklamaní klienti CK Harmonie medical z Háje ve Slezsku, kteří uvízli v Chorvatsku bez zajištěného noclehu na celou dobu pobytu, jenž si předem zaplatili,...

Výběr článků

Načítám