Hlavní obsah

Majiteli auta hrozila zlodějka pistolí, přesto ji dopadl

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Bitkou se zlodějem a jeho pronásledováním skončilo vloupání do vozidla předminulý týden v Praze. Na poškozeného, který se pral s útočníkem, jeho spolupachatelka dokonce vytáhla pistoli. Napadený se nezalekl ani slzného spreje, ani zranění a ženu o pár ulic dál dopadl.

Majitel auta popisuje, jak dopadl dva zlodějeVideo: Novinky

 
Článek

Majitel volva zaparkoval 11. září ve Francouzské ulici před butikem a odešel nakupovat. Po chvíli uslyšel, jak někdo rozbíjí sklo, a šel zkontrolovat, jestli je všechno v pořádku. Záhy ale zjistil, že není a ve svém autě spatřil muže, který prohrabával věci. U něj stála žena a hlídala okolí.

Foto: Policie ČR

Žena ohrožovala poškozeného pistolí

„Když majitel auta chytil zloděje, poprali se a dvojice upadla na zem. Vtom přiběhla ke dvojici žena, která sebrala ze země pistoli svého přítele a křičela, že pokud jejího partnera okamžitě nepustí, bude střílet kolem sebe. Ten pak využil šoku majitele, nastříkal mu slzný plyn do obličeje a společně se dali s přítelkyní na útěk,“ vylíčila dramatické chvíle mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Zloděj se popral s majitelem auta

Statečného majitele neodradili a i se zraněným kolenem a slzícíma očima je pronásledoval až do ulice Budečská, kde ženu dostihl a spolu se strážníkem v civilu ji zadržel. Pistole byla plynová. „Jednatřicetiletou ženu vyšetřovatel obvinil z trestného činu vydírání. Za tento skutek jí hrozí až osmileté vězení,“ doplnila mluvčí policie.

Foto: Policie ČR

Muž sice utekl, ale zanedlouho byl dopaden v Roháčově ulici v Praze 3. Po půlnoci si pro něj přišli policisté ze speciální pořádkové jednotky do jednoho z bytů.

„Dvaatřicetiletý muž byl již obviněn z trestných činů krádeže vloupáním, těžké újmy na zdraví ve stádiu pokusu, výtržnictví a vydírání. Hrozí mu až osm let za mřížemi,“ uzavřela Rösslerová s tím, že dvojice tráví čas do soudního stání ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám