Hlavní obsah

Majitel domu vyrušil lupiče, který využil veder a skočil dovnitř otevřeným oknem

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Nepříjemný zážitek má za sebou pětatřicetiletý muž ze Zlína. Ve svém domě načapal zloděje, který se do přízemí domu dostal přes otevřené okno. Díky svému přistižení nestihl lapka napáchat větší škodu než za dva tisíce korun.

Foto: Michal Hron, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Okradený muž policistům vysvětlil, že v úterý večer měli návštěvu a spát šli po půlnoci. Jejich kamarád odešel nocovat na zahradu. Majitele domu probudil asi tři hodiny po půlnoci hluk a světlo, ve dveřích uviděl siluetu muže,” uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková. „Myslel si, že je to právě kamarád, který spal na zahradě, ale silueta ihned ze zorného pole zmizela,“ upřesnila mluvčí.

Za okamžik mu došlo, že to zřejmě kamarád není a rozběhl se v domě za zlodějem. Ten si však stihl zevnitř odemknout vchodové dveře a z domu utekl. Majitel sice běžel za ním, ale nedohnal ho.

Zloděj zlomil sušák na prádlo

„Jeho přítelkyně následně zjistila, že jí z kabelky zmizela značková peněženka s penězi, veškerými doklady a platebními kartami. Navíc postřehla, že zloděj se do domu dostal otevřeným oknem v přízemí, přičemž zlomil sušák na prádlo, který stál pod oknem,“ doplnila mluvčí.

Za porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí neznámému zloději až na dva roky vězení.

Policisté lidem doporučují nenechávat i přes silná vedra přes noc okna v přízemí domů dokořán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám