Hlavní obsah

Máchovo jezero vydalo tělo pohřešovaného

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

V úterý dopoledne objevila policejní hlídka zhruba uprostřed jezera mrtvé tělo pohřešovaného třiačtyřicetiletého německého turisty, který zmizel při páteční vyjížďce po Máchově jezeře na nafukovacím kajaku. Prázdný kajak nalezli policisté a hasiči už v pondělí.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K upřesnění příčiny úmrtí a vyloučení cizího zavinění na jeho smrti policisté nařídili provést soudní pitvu,“ řekla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Policisté v této souvislosti stále hledají tři mladíky, kteří se v sobotu 4. června kolem 5. hodiny nad ránem zdržovali v blízkosti modrošedého kajaku pohřešovaného. Jejich svědectví může napomoci objasnit okolnosti této nešťastné události.

„Svědek, který skupinku mužů viděl, je popsal jako hlučnou trojici, zřejmě pod vlivem alkoholu. Všichni byli oblečeni do plavek a jeden z nich měl přes sebe přehozenou žlutou deku,“ uvedla Baláková a dodala, že informace, které mohou vést ke zmapování pohybu kajaku a jeho majitele po jezeře, přijme každá služebna Policie ČR nebo tísňová linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám