Hlavní obsah

Mach po odpykání půlky trestu opustí vězení

PRAHA

Po dvou a půl letech strávených za mřížemi má bývalý fotbalový boss Petr Mach opustit brány vězení. Obvodní soud pro Prahu 4 totiž ve středu vyhověl jeho žádosti a v prostorách pankrácké věznice rozhodl o jeho podmínečném propuštění.

Článek

Jednání se konalo bez přítomnosti novinářů, ti byli s výsledkem seznámeni až po jeho skončení. Soudkyně rozhodla v Machův prospěch především díky jeho rodičům a manželce, kteří se dnes k soudu dostavili a za Macha se zaručili.

"Jsem velmi rád," byla Machova věta, kterou stihl říci, než ho dozorci odvedli zpět do cely. Mach stráví ve vězení ještě několik dní, dokud se k dnešnímu rozhodnutí nevyjádří státní zástupce. Teprve pak soud vydá příkaz k jeho propuštění.

Obvodní státní zástupkyně pro Prahu 4 Blanka Valsamisová ČTK řekla, že pokud se zastupitelství vzdá stížnosti, neprodleně o tom informuje soud, který vydá příkaz k propuštění vězně. Dnešní verdikt dorazí na zastupitelství pravděpodobně ve čtvrtek dopoledne, takže ještě týž den by Mach mohl vězení opustit. "Dnes to určitě nebude, protože soudkyně je ve věznici a soudí i celé odpoledne," řekla žalobkyně.

Nepřiznal luxusní vůz

Mach byl odsouzen v lednu 2001 k pěti rokům za krácení daně a cla, protože nepřihlásil k proclení svůj v Německu zakoupený luxusní vůz BMW. Stát tak připravil o 1,4 miliónu korun. Na začátku letošního prosince si odpykal polovinu trestu, tudíž měl ze zákona nárok podat žádost na podmínečné propuštění.

Petr Mach

Sedmatřicetiletý Mach je vyučeným automechanikem, prezidentem fotbalového klubu Sparta Praha byl v letech 1992 až 1996. V roce 1993 se Sparta přeměnila z občanského sdružení na akciovou společnost a Mach získal 91 procent akcií. V květnu 1996 podepsal smlouvu o prodeji rozhodujícího podílu v akciové společnosti Sparta s generálním ředitelem VSŽ Košice Jánem Smerekem.

Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Související články

Mach nemusí platit za urážku soudu pokutu

Bývalý fotbalový boss Petr Mach nemusí podle rozhodnutí odvolacího soudu zaplatit pokutu 400 tisíc korun, kterou mu za urážku trestního senátu uložil Obvodní...

Výběr článků

Načítám