Hlavní obsah

Mach bude dnes propuštěn z vězení

– PRAHA
Právo, vac

Bývalý šéf Sparty Petr Mach ještě dnes, tedy ve čtvrtek opustí pankrácké vězení, kde si odpykal polovinu pětiletého trestu za krácení cla. Státní zástupce totiž nepodá stížnost proti včerejšímu rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 4, který podnikatele podmínečně propustil.

Foto: archív Supraphon

Eva Olmerová

Článek

"Odeslali jsme dnes ráno na soud vyjádření, že se vzdáme práva stížnosti. Tu věc jsme prozkoumali a shledali, že je v pořádku. Rozhodnutí soudu tím nabylo právní moci a během dneška by tak měl být pan Mach propuštěn," řekla Právu obvodní státní zástupkyně pro Prahu 4 Blanka Valsamisová.

Obvodnímu soudu tedy již nic nebrání, aby vydal příkaz k Machově propuštění. Podle předsedy soudu Lubomíra Nováka se tak stane nepochybně během dnešního dne.

Splnil tři zákonné podmínky

Sedmatřicetiletý Mach o podmínečné propuštění požádal poté, co si v pankrácké věznici odpykal 2,5 roku trestu. Podle názoru soudu ale byly splněny i všechny další podmínky, které zákon vyžaduje - ve věznici se řádně choval a jeho rodina se za něj zaručila.

Mach byl pravomocně odsouzen v lednu 2001 za to, že nepřihlásil k proclení svůj luxusní automobil BMW, který koupil v roce 1993 v Německu od dealera BMW Sigmunda Grieba. Podle verdiktu tím stát připravil o více než 1,3 miliónu korun. Argument obhajoby, že Mach s BMW jezdil pouze jako uživatel testovacího vozu, soud odmítl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám