Hlavní obsah

Lupička z Brna se zaměřovala na osamělé seniory. Soud jí uložil šest let vězení

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na okrádání bezmocných seniorů si založila svoje živobytí devětadvacetiletá Nina Malíková. Podle vyšetřovatelů má žena na svědomí víc jak desítku útoků na osamocené staré lidi. Za své jednání ohodnocené jako loupež, krádež a porušování domovní svobody si vysloužila šestileté vězení, které jí ve středu potvrdil odvolací Krajský soud v Brně.

Nina Malíková, která okrádala seniory, u soudu Video: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

„Většina útoků byla proti velmi starým osobám. Obžalovaná se představovala jako zaměstnankyně energetické společnosti. V posledním případě tvrdila 92leté ženě, že musí platit za internet. Většinu skutků doznává, uložený trest s ohledem na recidivu a počet útoků se jeví jako spíše mírný,“ konstatoval předseda senátu Aleš Flídr, když zamítl ženino odvolání. Malíková má za svoji kariéru už 13 zápisů v trestním rejstříku.

Žena se soud snažila přesvědčit, že v posledním útoku, který soud kvalifikoval jako loupež, neměla prsty. „Ke všemu jsem se přiznala, pane soudce, i k paní, která mě ani nepustila do bytu. A pak mi policajti dají nějakou loupež, u které jsem nebyla. Já mluvím od začátku jen pravdu, nejsem žádný násilník,“ marně se snažila přesvědčit soud. Při této akci totiž její komplic, který zatím spravedlnosti uniká, jednu ze stařenek pevně držel, když se je nebožačka snažila vystrkat z bytu.

Přímo k soudu se přišla na verdikt podívat i jedna z okradených starých dam. „Vracela jsem se domů a ona ještě s jedním mužem už stáli před vchodem. Hned se ke mně hnali, že na mě čekají, že mám nějaký problém s elektřinou. No a já je pustila do domu a do bytu,“ přiznala Právu seniorka.

„Ta žena, jak kdyby věděla, kam jít, hned běžela do kuchyně, muž mě zatím zabavil u lednice, ukazoval na zásuvku a tvrdil, že je tam porucha, že to nějak jiskří. Když odešli, chybělo mi osm tisíc korun,“ posteskla si důchodkyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám