Hlavní obsah

Lupiči v maskách King Konga ukradli šperky za půl miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Zlaté šperky v hodnotě půl miliónu korun ukradli ve čtvrtek odpoledne ze zlatnictví v Olomouci dva lupiči, kteří si při přepadení prodejny tváře zakrývali maskami King Konga. Jeden z pachatelů, po kterých policie pátrá, byl ozbrojený střelnou zbraní.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Ve čtvrtek kolem 16:45 vstoupili do prodejny na ulici Vídeňská dva maskovaní muži. Jeden držel v ruce krátkou stříbrnou střelnou zbraň, přeskočil prodejní pult a na prodavačku zařval, že se jedná o přepadení a musí mu dát všechno zlato nebo ji zabije," uvedla krajská policejní mluvčí Marta Vlachová.

Lupič poté prodavačku natlačil do sousední místnosti, kde si musela lehnout na zem. Druhý pachatel mezitím ukradl zlaté šperky, jejichž hodnotu majitel předběžně vyčíslil na 500 tisíc korun.

"Ke zranění ani použití zbraně naštěstí nedošlo," podotkla Vlachová. Pachatelé loupežného přepadení zlatnictví mluvili plynně česky, měli tmavé oblečení, vysocí byli zhruba 170 centimetrů a měli štíhlé postavy. "Mohli být ve věku mezi 20 až 25 lety. Na obličeji měli masku King Konga," uvedla Vlachová.

Reklama

Výběr článků

Načítám