Hlavní obsah

Lupiči u Popovic vyloupili poštovní vůz

Právo, Novinky, ČTK, jac, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

POPOVICE

Neznámí lupiči přepadli kolem půl šesté ráno nedaleko Popovic na Brněnsku poštovní vůz. Měli se zmocnit půl druhého miliónu korun.

Článek

"Poštovní vozidlo převáželo částku okolo jednoho a půl milionu korun. Letos je to první přepadení našeho auta," řekl mluvčí České pošty Ivo Mravinac. Od roku 2000 lupiči přepadli 17 vozidel pošty, počet přepadení se ale každoročně snižuje. V minulém roce to byly jen dva případy.

Loupež se odehrála na rychlostní komunikaci Brno - Pohořelice u odbočky na Popovice.

Vyšetřování případu převzali krajští kriminalisté. Podle zatím neoficiálních informací přepadli vozidlo dva muži s krátkými střelnými zbraněmi. Ve vozidle byl pouze jeden řidič, který z incidentu vyvázl bez zranění.

Pachatelům hrozí až deset let vězení.

Lupiči mají smůlu, k penězům se nedostanou

Mravinac upozornil, že lupiči se z ukořistěných peněz radovat nebudou. "Byly v časových trezorcích. Pokud se je někdo pokusí neodborně otevřít, peníze tím znehodnotí. Mnozí lapkové to vědí, proto se poštovním vozům vyhýbají," uvedl mluvčí.

Zdůraznil, že v České republice není znám případ, kdy by pachatelé překonali mechanismus časových trezorků pošty tak, aby se bez úhony zmocnili peněz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám