Hlavní obsah

Lupiči svázali na dálnici posádku auta a ukradli iPhony za 30 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Kriminalisté pátrají po dvou mužích, kteří v polovině prosince ukradli na dálnici D1 u Lanžhota na Břeclavsku zásilku 2630 mobilních telefonů za více než 30 miliónů korun. Určeny byly pro slovenský trh. Před posádkou předstírali policejní hlídku a pak ji svázali.

Foto: Policie ČR

Lupiči přepadli dodávku vezoucí telefony.

Článek

Přepadení se stalo 13. prosince v 18:00 na 59. kilometru D2 ve směru na Bratislavu. Dva pracovníci firmy vezli v dodávce Mercedes Benz Sprinter pro slovenského zákazníka z ústředního skladu stovky mobilních telefonů Apple iPhone 5S 16 GB. Informoval o tom mluvčí policie Bohumil Malášek.

Foto: Policie ČR

Lupiči nejprve dodávku předjeli a zastavili řidiče červenou zastavovací svítící tyčí. Šofér firmy si myslel, že ho čeká policejní kontrola. Dvojice ale rozbila čelní sklo dodávky a okno u dveří. Pak z auta vytáhla řidiče i jeho spolujezdkyni. Pachatelé je spoutali lepicími páskami a nasadili jim na hlavu kukly. Násilím se dostali do jejich dodávky.

Do přistaveného auta odnesli přepravované mobily, na což jim stačilo jen několik minut. Z celé zásilky jich nechali na místě přibližně 500. Přepadení vyvázli bez zranění. Se svým svědectvím k případu se mohou lidé obracet na linku 158. Kriminalisté přivítají informace o dění na dálnici v době přepadení.

Reklama

Výběr článků

Načítám