Hlavní obsah

Lupiči na Zličíně se chtěli zmocnit tržeb z obchodu Ikea, stříleli ze samopalu

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha
Aktualizováno

Vůz bezpečnostní agentury přepadli v pondělí ráno neznámí pachatelé v Praze - Zličíně. Na vozidlo několikrát vystřelili poté, co chtěli vzít peníze z tržby obchodního domu Ikea, což se jim nakonec nepodařilo. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Lupiči přepadli vůz s penězi na ZličíněVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

„Před osmou hodinou došlo k přepadení vozu s penězi před obchodním domem na Zličíně. Při střelbě na vozidlo naštěstí nebyl nikdo zraněn,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Lupiči přepadli bezpečnostního pracovníka ve chvíli, kdy nesl tržbu z obchodního domu Ikea. Ten pachatele uviděl a stačil doběhnout do auta, které odjelo. Lupiči pak několikrát na auto vystřelili ze samopalu.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Prostřílené auto bezpečnostní agentury

Řidič vozu s penězi, který patří bezpečnostní agentuře Loomis, dojel i přes střelbu na dálnici D5, kde zastavil. Peníze lupiči nevzali.

„Pachatelé ujeli v bílém BMW combi novějšího typu, policisté po nich intenzivně pátrají. Kriminalisté na místě zajišťují stopy a také kamerové záznamy,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Lupiči na útěku

Detektivové prosí případné svědky přepadení nebo občany, kteří vědí o pohybu hledaného vozidla, aby volali na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám