Hlavní obsah

Lupiči, kteří na Nymbursku přepadli rodinu právníků, měli doma arzenál zbraní

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk
Aktualizováno

Policie obvinila dva útočníky, kteří v pondělí přepadli rodinný dům v obci Straky na Nymbursku. Podle policie se potvrdila také původní informace Novinek, že muži při útěku stříleli. Při domovní prohlídce policisté nalezli další zbraně. Na útočníky byla ve středu odpoledne uvalena vazba.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté dostihli pachatele se samopalyVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

„Kriminalisté dvojici mužů obvinili z trestného činu loupeže, porušování domovní svobody a nedovoleného ozbrojování. Oba muži ve věku 43 a 42 let jsou ze středních Čech,“ uvedla mluvčí policie Petra Potočná.

Muži vnikli do rodinného domu, kde bydlí rodina právníků, a pod pohrůžkou použití samopalů spoutali členy rodiny a donutili je k vydání movitých věcí. Když si lupiči všimli, že přijela policie, pokusili se utéct a přitom stříleli ze samopalu Škorpion s tlumičem.

Policisté zasáhli proti dvěma mužům se samopalemVideo: Jiří Forman, Novinky

Podle policie se musí nyní zjistit, zda střelba byla náhodná, nebo pachatelé stříleli přímo na policisty.

Při domovní prohlídce, kterou policie provedla u obou mužů, bylo nalezeno větší množství zbraní a střeliva. Kriminalisté budou zkoumat, zda s nimi nebyly spáchány jiné trestné činy a jestli byly střelbyschopné.

Policie již v úterý informovala, že žádný další pachatel se přepadení nezúčastnil. Pátrání, které probíhalo v pondělí v okolí, bylo pouze preventivní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám