Hlavní obsah

Lupič z pražské pošty prchal jen minuty, sledovala ho odvážná dívka

Právo, Petr Nový
Praha

Odvážná mladá dívka navedla ve čtvrtek úspěšně policisty na stopu lupiči, který přepadl poštu v pražské čtvrti Háje. Po deseti minutách skončil v policejních poutech, když ho muži zákona zatkli ve stanici metra.

Článek

Před jedenáctou hodinou dopoledne oznámila na linku 158 jednadvacetiletá dívka, že sleduje na poště v Kosmické ulici muže, který se pokusil o loupežné přepadení. Na místo ihned vyrazila nejbližší hlídka policie, kterou dívka k muži dovedla.

Netušil, že ho sleduje dívka, která jej krátce předtím ve vestibulu zaregistrovala.
mluvčí policie

Před tři čtvrtě na jedenáct dopoledne se na poště objevil neznámý muž, kterého si dívka všimla. Zde si jej povšimla jednadvacetiletá dívka, které neuniklo jeho podezřelé chování. Po chvíli, co postával ve vestibulu, si na hlavu natáhl černou kuklu a vyrazil po schodech dolů k přepážkám.

Tam ale nikoho nezastihl. Tamní pracovnice jej totiž včas zaregistrovala a stačila se ukrýt. Neobjevila se ani poté, co se ji snažil hlasitým křikem několikrát přivolat. Když viděl, že nebude zřejmě úspěšný, otočil se a z pobočky odešel.

Měl nabitou, nelegálně drženou zbraň

„Netušil přitom, že ho sleduje dívka, která jej krátce předtím ve vestibulu zaregistrovala. Ta už mezitím o všem uvědomila policii a za mužem došla až do stanice metra Háje. Tady jej policisté díky její duchapřítomné reakci zadrželi. Spolu s ním na služebně skončila také jeho čtyřiačtyřicetiletá dcera, která na něj v metru čekala,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Kriminalisté nyní zjišťují, zda a do jaké míry se na loupežném přepadení podílela. Stejně jako její sedmdesátiletý otec byla pod vlivem alkoholu.

„U muže policisté zajistili ostře nabitou zbraň, kterou držel nelegálně. Důvodem jeho jednání měla být tíživá finanční situace. Byl obviněn z trestného činu loupeže a hrozí mu dva až deset let odnětí svobody,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám