Hlavní obsah

Lupič v Praze mlátil dívku kvůli mobilu, statečný chlapec ho dopadl na útěku

Praha

Teprve šestnáctiletý chlapec dopadl minulý týden v Praze lupiče, který bil na ulici 18letou dívku kvůli mobilu, jejž jí chtěl vzít. Recidivista nakonec skončil v poutech a ve vazbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dívka procházela minulý týden odpoledne Bělehradskou ulicí, když ji začal obtěžovat neznámý muž. Jakmile bylo jeho chování nesnesitelné, začala mladá žena utíkat. Útočník byl rychlejší a dohnal ji.

„Dívku strhnul k zemi. Pak ji zaklekl a několikrát udeřil do obličeje, přičemž ji celou dobu dusil jejím šátkem tak, aby nemohla křičet o pomoc. Z kapsy jí přitom vytáhl mobilní telefon,“ popsala incident mluvčí policie Iveta Martínková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rozruch na ulici zaujal dva mladíky, kteří procházeli kolem, a rozhodli se okamžitě jednat. „Násilníka rázně okřikli. Ten proto svého zbabělého jednání zanechal a dal se na útěk,“ uvedla Martínková.

Hoch dostal pěstí

Šestnáctiletý hoch se za ním vydal, jeho kamarád pomohl napadené dívce. Utíkajících mužů si všimla projíždějící hlídka, která se rozhodla zjistit, co se děje.

V tu chvíli se oba aktéři vzájemně drželi a útočník dal chlapci pěstí. Jakmile však uviděl majáky, dal se na útěk. Urazil však jen pár metrů a skončil v policejních poutech. Policisté u 32letého muže našli uloupený mobil.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

„Kriminalisté ho obvinili z loupeže, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Tento muž navíc není žádný začátečník, jedná se o recidivistu, který byl již v minulosti pětkrát soudně trestán za majetkové delikty, mimo jiné také za loupež. I proto je v současné době stíhán vazebně,“ shrnula mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám